Hoitosopimus
Halutessasi jatkaa metsän omistamista yksityisesti, mutta toivoessasi, että Metsänhoitoyhdistys ottaa aloitteen metsänhoidollisiin toimenpiteisiin, ehdotamme hoitosopimus vaihtoehtoa. Päätöksenteko-oikeus säilyy sinulla metsänomistajana.
1. Ota yhteyttä Anders Hjortmaniin, niin käymme läpi tilanteesi ja kartoitamme metsäomistuksesi.
2. Perusedellytys metsänhoitosopimuksen solmimiselle on tuore metsäsuunnitelma. Metsänhoitoyhdistyksellä on osaavia metsäalan ammattilaisia, jotka voivat laatia metsäsuunnitelmia.
3. Kun metsänomistaja ja Metsänhoitoyhdistys solmivat hoitosopimuksen, aloitteen tekeminen siirtyy metsänomistajalta Metsänhoitoyhdistykselle. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Metsänhoitoyhdistys seuraa ja ottaa metsiesi kehitystä ja ehdottaa tarpeellisia metsänhoidollisia toimenpiteitä. Tämän jälkeen on metsänomistajan päätettävissä, suoritetaanko toimenpide vai ei.
4. Hoitosopimuksen rakenne perustuu metsäsuunnitelmaan. Hoitosopimus voi näyttää erilaiselta tarpeiden mukaan, ja sopimukseen voi sisällyttää kohtia, joissa Metsänhoitoyhdistys seuraa esimerkiksi taimikoiden kehtiystä tai metsätuhoriskejä.
5. Metsänomistajalla ja Metsänhoitoyhdistyksellä on vuosittain palaveri, jossa osapuolet käyvät läpi tulevan vuoden toimenpiteitä.
Tietoa hoitosopimuksesta
Omistusmuoto: Yksityinen metsänomistus, jossa itsemääräämisoikeus säilyy. |
Vastuu: Metsässäsi tarpeellisten toimenpiteiden aloite vastuu on Metsänhoitoyhdistyksellä hoitosopimuksen mukaisesti. |
Hoito: Hoito suunnitellaan ja toteutetaan metsäsuunnitelman perusteella. |
Verotus: Tavallinen metsäverotus. Metsänhoitoyhdistys voi ottaa aloitteen ja täyttää veroilmoituksen. |
Yhteyshenkilö
Anders Hjortman
+358 40 143 7290
anders.hjortman@mhy.fi