Juha Marttila ei hae syksyllä jatkoa MTK:n puheenjohtajana
Valtakunnallinen
MTK:n puheenjohtaja vaihtuu vuodenvaihteessa. Järjestön pitkäaikainen puheenjohtaja Juha Marttila ei asetu enää ehdolle tehtävään. Marttila kertoi päätöksestään järjestön valtuuskunnan kokouksessa keskiviikkona.
Marttila ei halunnut kertoa enempää päätöksensä taustoista. Hän kuitenkin viittasi pitkään luottamusjohtajan uraansa. Marttilalla tulee vuoden lopussa täyteen 21 vuotta MTK:n puheenjohtajistossa ja siitä lähes 17 vuotta järjestön ykköspuheenjohtajana.
”Kintaat eivät tipu. Töitä tehdään täysillä vuoden loppuun asti”, Marttila lupasi valtuuskunnalle.
Marttila myös totesi, ettei hänellä ole mitään ”uusia virityksiä” muihin tehtäviin. Niiden miettiminen alkaa, kun nykyinen työ on viety päätökseen.
”Työuraahan on vielä puolet jäljellä”, Marttila, 58, nauratti valtuuskuntaa.
Uuden puheenjohtajan valitsee MTK:n valtuuskunta syyskokouksessaan marraskuussa. Marttilan seuraaja aloittaa tehtävässä vuoden 2026 alussa.
Lisätietoja:
Juha Marttila, MTK:n puheenjohtaja, 050 341 3167
Ajankohtaista
Monimuotoinen metsä osa 1: Mitä luonnon monimuotoisuus tarkoittaa metsänomistajalle?
Valtakunnallinen
Metsän monimuotoisuus ei ole vain ympäristön etu – se on myös metsänomistajan turva muuttuvassa ilmastossa. Jokainen voi tehdä jotain, ja vaihtoehtoja löytyy erilaisille metsänomistajille. Tätä monimuotoisuuden palapeliä avataan tarkemmin Monimuotoinen metsä -artikkelisarjassa. Tämä on sarjan ensimmäinen osa.
Metsänomistajilla on myyntihousut jalassa tänäkin vuonna
Valtakunnallinen
Metsänomistajilla on aikomus myydä puuta tänäkin vuonna, selviää kevään Metsätutka-kyselystä. Metsänomistajista lähes kolmannes aikoo myydä puuta vielä tänä vuonna, joista erityisesti varmasti myyvien osuus vastanneista on seurantahistorian korkein. Puun hinnan nousun merkitys puukauppaan kannustavana tekijänä on edelleen noussut.
MTK:n Bryssel-agenda: EU:n metsäedunvalvonnan keskeiset tavoitteet
Valtakunnallinen
Metsien ja maaperän käyttöön liittyvässä lainsäädännössä on varmistettava joustavuus ja kansallisten olosuhteiden huomiointi. EU:n päätöksenteossa on tuettava kestävää metsätaloutta, investointeja ja toimivia markkinamekanismeja, jotta biotalouden koko potentiaali voidaan hyödyntää.