Taimikonhoito
Taimikonhoito on investointi, joka jää usein tekemättä kokonaan tai tehdään myöhässä. Oikea-aikaisella taimikonhoidolla metsäsi antaa harvennuksissa 40 % enemmän tuloa, kuin metsä, jossa taimikonhoito on jäänyt tekemättä. Taimikonhoidolla varmistat, että metsäsi pysyy tuottavana, monimuotoisuutta unohtamatta.
- Kohde
- Taimikko
Taimikonhoito edesautaa taimien menestymistä
Taimet tarvitsevat kasvaakseen vettä, ravinteita ja tilaa. Raivaamalla tilaa taimelle, kilpailu elinolosuhteista vähenee. Silloin taimi pysyy parhaassa kasvuvauhdissa.
Kasvatat tulevaisuuden tilipussia
Taimi kasvaa latvan vuosikasvaimesta. Liian tiheä kasvusto piiskaa toinen toistaan ja samalla vuosikasvain voi vaurioitua. Poikki mennyt vuosikasvain ei kasva. Ja samalla menetetään kymmeniä senttejä kasvussa. Raivaamalla nopeutat taimien järeytymistä ja pituuskasvua. Ero puuston arvossa näkyy jo ensiharvennuksessa.
Taimikonhoidossa voit hyödyntää metka-tukea
Taimikon ja nuoren metsän hoitoon voi saada tukea 200 €/ha. Hoitotyön jälkeen havupuumetsikön keskipituuden tulee olla 0,7–12 metriä ja lehtipuumetsikön enintään 15 metriä. Metsänhoitoyhdistykseltä saat oman metsäasiantuntijan hoitamaan kaiken tukien hakemiseen tarvittavan paperityön.
Metsänhoitoyhdistyksen taimikonhoitopalveluun kuuluu:
- Oma metsäasiantuntijasi tekee hinta-arvion taimikkosi hoidosta.
- Mikäli kohteelle on mahdollista saada metkatukea, tukihakemus tehdään puolestasi.
- Metsäasiantuntija kirjaa työohjeet metsurille. Voit antaa toiveita työn toteuttamiseen liittyen, mikäli haluat jättää esimerkiksi tiettyjä alueita vähemmällä käsittelylle tai suosia lehtipuuvaltaisuutta osassa kuviota.
- Metsuri raivaa taimikon saamiensa ohjeiden perusteella.
Tilaa palvelu
Lähetä tarjouspyyntö
Pyydä tarjous sinulle sopivimmista palveluista ja toimenpiteistä. Tarjouksen pyytäminen ei edellytä jäsenyyttä.
Tilaa OmaMetsän kautta
OmaMetsästä tilaat tarvitsemasi palvelut helposti omasta Metsänhoitoyhdistyksestäsi. Voit myös kysyä lisää palvelusta omalta metsäasiantuntijaltasi.
Asiakkaidemme kokemuksia
Uutena Metsänhoitoyhdistyksen asiakkaana kuolinpesän kautta olen saanut erittäin asiantuntevaa palvelua.
Päivi A.22.04.2024
Nopea, ystävällinen ja ammattitaitoinen palvelu.
Timo P.22.11.2023
Erittäin hyvä paikallisten olosuhteiden ja asioiden tunteminen on suuri etu.
Pentti M.18.08.2023
Metsäluonnon huomioiminen on tärkeä osa metsänhoitoa
Metsän monimuotoisuus
Valtakunnallinen
Hyvällä metsänhoidolla takaamme kestävän metsätalouden ja turvaamme metsien monimuotoisuutta. Suomalaisessa metsänhoidossa pidetään huolta metsien monimuotoisuudesta monin eri keinoin. Metsänomistajat ovat tärkeä lenkki monimuotoisuuden edistämisessä ja arvokkaiden luontokohteiden säilyttämisessä.
Luonnonhoito talousmetsässä
Valtakunnallinen
Luonnonhoito talousmetsässä on yhtä tärkeä osa metsänomistamista kuin vaikkapa taimikonhoito. Hyvää luonnonhoitoa on säästöpuiden jättäminen hakkuissa, lahopuun säästäminen ja lisääminen, lehtipuuosuudesta huolehtiminen, riittävien suojavyöhykkeiden jättäminen vesistöjen ja pienvesien varsille, riistatiheikköjen säästäminen ja luontokohteiden rajaaminen käsittelyn ulkopuolelle.
Metsäsertifiointi
Valtakunnallinen
Sertifioinnin tarkoitus on osoittaa puutuotteen loppukäyttäjälle, että puut on kaadettu sekä taloudellisesti, ekologisesti että sosiaalisesti kestävällä tavalla. Suomalaista puuta viedään ulkomaille. Siellä ei tunneta suomalaista metsänhoitoa, metsänomistusta tai työoloja. Sertifioinnilla osoitetaan, että puun alkuperä on kestävästi hoidetuista metsistä.
Blogeja taimikonhoidosta
Taimikonhoito on satsaus tulevaisuuden tuottoon
Annamari Rajoo
Valtakunnallinen
Kun uudistusala on istutettu, saattaa metsänomistaja huokaista helpotuksesta. Puukauppatulo on saatu tilille, verot on maksettu ja lakisääteinen velvoite metsän uudistamisesta on saatettu alulle. Ajatus saattaa olla jo tulevissa hakkuissa.